Lippukunta

Onnistumisen ja itsensä ylittämisen fiilistä lapsille ja nuorille turvallisessa ympäristössä, jossa kaikilla on hyvä olla.

Kokemuksia, jotka muistaa.

Luomme kokemuksia, joissa lapsi ja nuori voi löytää yhteyden muihin ihmisiin, luontoon ja itseensä. Partion tavoitteena on tuottaa turvallisia elämyksiä ja kokemuksia kaikille iästä, sukupuolesta tai etnisestä taustasta riippumatta.

Vaajan Valppaiden 90-vuotisjuhlat

Vaajan valppaat täyttää 90 vuotta tänä vuonna. Tätä juhlistetaan koko lippukunnan ja perheiden voimin partiomessussa ja juhlassa Vaajakosken kirkolla. Partiomessu ja keittolounas on klo 10-12.

Lue lisää »
Tapahtumat
Ronja Makkonen

Kesäleiri Näkymä’23

Koko lippukunnan kesäleiri pidetään Teerilahden kämpällä 7.-11.6.2023. Tervetulleita ovat kaikki partiolaiset ja huoltajat perhepartiolaisesta aikuiseen. Leirin

Lue lisää »

Partiossa ikäkausia on yhteensä viisi. Vaajan Valppailla on myös ikäkausista poikkeava ryhmä, jota kutsutaan perhepartioksi.

Vaajan Valppaat ry on Jyväskylän Vaajakoskella toimiva partiolippukunta, joka kuuluu Järvi-Suomen partiopiirin kautta Suomen Partiolaisiin. Vaajan Valppaat on yksi Suomen vanhimmista lippukunnista ja juhli syksyllä 2014 80-vuotista partiotaivaltaan. Teemme partiota vapaaehtoisvoimin eri ikäisille.

Vaajan Valppaissa toimivat kaikki partion ikäkaudet ja kaikissa ryhmissä on aikuisten johtajien lisäksi samoajaikäisiä (15-17 v.) johtajia. Kaikki ryhmät kokoontuvat lippukunnan kololla viikottain ja lisäksi leireillä pari kertaa vuodessa sekä ryhmän omilla retkillä kerran syys- ja kerran kevätkauden aikana.

Ryhmillä on omat toimintasuunnitelmat, joiden mukaan edetään suorittaen kunkin ikäkauden ohjelmaa. Partio-ohjelmasta löytyy lisätietoja Suomen partiolaisten www-sivuilta os. http://ohjelma.partio.fi/index.php?title=Etusivu.

Vaajan Valppaat -lippukunta juhli 80-vuotista taivaltaan syksyllä 2014. Vaajan Valppaat on ollut alun perin poikalippukunta. Vaajakoskelainen tyttölippukunta Valppaat Tytöt yhdistyi Vaajan Valppaisiin vuonna 2009. Lippukunnat ovat tehneet vuosikymmeniä yhteistyötä ja käytännössä esimerkiksi leireilleet ja käyttäneet Teerilahden partiokämppää yhdessä.