Jäsenpalvelut

Jokaisen partion jäsenen ja huoltajan käytettävissä on joitakin digitaalisia jäsenpalveluita. Tältä sivulta löydät kätevästi ohjeet kaikkien kyseisten palveluiden käyttöön.

Digitaaliset palvelut kaikkien käytössä.

Asiointipalvelu ja Kuksa kuuluvat partiolaisen perusvälineisiin.

Kun täysi-ikäinen jäsen tai alaikäisen jäsenen huoltaja tekee partion jäsenhakemuksen, hän hyväksyy, että liittyvän henkilön tiedot tallennetaan partion jäsenrekisteriin. Tätä rekisteriä sanotaan tuttavallisemmin Kuksaksi.

Partiolaiset ja huoltajat hoitavat partioon liittyvät tietojen päivitykset ja muut partion tekniset asiat ensisijaisesti partion Asiointipalvelussa. Palvelu otettiin käyttöön alkuvuodesta 2021, ja se on partiorekisteri Kuksan helppokäyttöinen käyttöliittymä jäsenille ja huoltajille.

Asiointipalveluun kirjaudutaan PartioID-tunnuksella. Huoltajat ja täysi-ikäiset jäsenet luovat tunnuksen ilmoittautuessaan partioon. Jäsen voi missä tahansa vaiheessa, niin halutessaan, luoda oman tunnuksen menemällä Asiointipalveluun ja painamalla alaosan ”Rekisteröidy”-painiketta.

Tunnukset ovat henkilökohtaiset!

Yksi sellaisista asioista, jotka ovat osoittautuneet hankalimmin muistettaviksi, on, että tunnukset Asiointipalveluun ja Kuksaan ovat henkilökohtaiset. Jokaisella huoltajalla on oma huoltajanumero ja jäsenillä jäsennumero, jota käyttäen tunnus tulee luoda.

Jos huoltaja luo itselleen tunnuksen jäsenen tunnistenumerolla tai jäsen huoltajan tunnistenumerolla, voi tulla ongelmia tapahtumailmoittautumisissa. Alaikäinen jäsen ei nimittäin voi ilmoittaa itseään tapahtumiin. Jos tunnusta luodessa on käytetty alaikäisen jäsennumeroa, ei tapahtumiin ilmoittaminen onnistu.

Huoltaja voi yhdellä tunnuksella hallinnoida kaikkien perheen alaikäisen partiolaisten asioita – jokainen jäsen lisätään huoltajatunnuksen alle.

Tapahtumailmoittautuminen alkaa linkkiä klikkaamalla.

Jokaiseen partiotapahtumaan tulee ilmoittautua johtajalta saatavan Kuksa-linkin avulla. Tapahtumailmoittautuminen alkaa klikkaamalla saatua linkkiä. Sen jälkeen huoltaja (alaikäistä ilmoittaessaan) tai täysi-ikäinen jäsen kirjautuu sisään palveluun henkilökohtaisella tunnuksellaan.

Kirjautumisen jälkeen avautuu itse lomake. Lomakkeelta voit valita aluksi ilmoitettavan henkilön. Jos olet huoltaja ja tarkoituksenasi on ilmoittaa alaikäinen lapsesi, valitse alasvetovalikosta hänen nimensä

Kun ilmoitettava henkilö on valittu, täytä loput ilmoittautumislomakkeen kohdat.

Unohtuneen tunnuksen nollaaminen käy helposti!

Unohtuiko PartioID-tunnus, jolla Asiointipalveluun ja Kuksaan kirjaudutaan? – Ei hätää! Tunnuksen voi nollata itse, jos muistaa jäsennumeron ja sähköpostiosoitteensa. 

Jos jäsen-/huoltajanumero on unohtunut, voit tarkistaa jäsennumeron saamastasi partion jäsenlaskusta, jos se on sinulla tallessa.

Huoltajanumeroa ei ole merkitty laskuun. Jos huoltajanumero unohtuu, ota yhteys lippukunnan tukisähköpostiosoitteeseen [email protected], niin homma hoituu kuntoon käden käänteessä!

Kuksan kanssa voi mennä alussa sormi suuhun. Me autamme.

Tapahtumiin ilmoittautuminen, Asiointipalveluun kirjautuminen, tietojen päivittäminen ynnä muut asiat vaativat aluksi harjoittelua, ja joskus voi tuntua, että menee sormi suuhun. 

Hätä ei ole tämännäköinen! Lippukunnan vapaaehtoiset ovat auttamassa sinua kaikissa partioon liittyvissä ongelmatilanteissa. Ota yhteyttä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen, niin ongelmaasi löytyy takuulla ratkaisu!

👉🏻 [email protected]  👈🏻

Tukipalvelut palvelevat kaikissa ongelmatilanteissa.