Lupauksenanto 6.12.

Vaajan Valppaissa toteutetaan syksyn lupauksenanto itsenäisyyspäivän päiväjuhlan ja messun yhteydessä. Kaikki ikäkautta vaihtavat ja partion vasta aloittaneet partiolaiset antavat lupauksen 6.12.

Partiolupaus on yksi niistä perinteistä, jotka yhdistävät kaikkia maailman partiolaisia. Lupauksen antaa jokainen partiolainen aina uuden ikäkauden alkaessa. Iän myötä myös lupauksessa mainittujen partioihanteiden määrä kasvaa. Partiolupausta harjoitellaan varsinkien nuorimpien partiolaisten kanssa partion koloilloissa. Lupaustekstiin (ks. alla oleva linkki) voi kuitenkin olla hyvä tutustua myös kotona.

Varsinaisessa lupauksenantotilaisuudessa lupaus suoritetaan niin, että lupausta antava ikäkausi lausuu lupauksen johtajan perässä. Eli mennään muutama sana kerrallaan niin, että johtaja sanoo ensin ja lupausta antavat toistavat johtajan sanomat sanat. Tilanteessa on aina mukana ikäkausitovereita, joten ei syytä huoleen! Kukaan ei anna lupausta yksin.

Partiolupauksen antamisen jälkeen ne, joilla partiohuivia ei vielä ole, saavat sellaisen. Huivi on merkki lupauksen antamisesta ja partion arvoihin sitoutumisesta.

Lupauksenantotilaisuuteen, aivan kuten itsenäisyyspäivän juhlaan yleisestikin, pukeudutaan partioasuun. Katso lisätiedot alla olevasta linkistä.

Lisätietoja juhlapäivän aikataulusta löytyy joulukuun lippukuntatiedotteesta sitten, kun se julkaistaan.
Alustavasti päivän juhlan on kaavailtu olevan klo 13-15.

Lupauksesta löytyy mukavasti lisätietoa tästä linkistä: https://www.partio.fi/suomen-partiolaiset/partiofaktat/partion-arvot/partiolupaus/

Partiopukeutumisesta löytyy lisätietoa täältä (nyt on hyvä hetki laittaa paidat ja merkit tilaukseen, jotta ne ehtivät itsenäisyyspäiväksi): https://vaajanvalppaat.fi/partioasu/

Joulukuun lippukuntatiedote on tarkoitus julkaista 28.11., ja se löytyy julkaisun jälkeen täältä: https://vaajanvalppaat.fi/lpk-tiedote-12-2022/

Lupaus on tulevana itsenäisyyspäivänä edessä seuraavilla henkilöillä:

1. Sudenpentuikäkauden ensimmäistä vuotta käyvät (pääosin 2015 syntyneet)
2. Seikkailijaikäkauden ensimmäistä vuotta käyvät (pääosin 2012 syntyneet)
3. Tarpojaikäkauden ensimmäistä vuotta käyvät (pääosin 2010 syntyneet)
4. Samoajaikäkauden ensimmäistä vuotta käyvät (pääosin 2007 syntyneet)
5. Vaeltajaikäkauden ensimmäistä vuotta käyvät (pääosin 2004 syntyneet)
6. Aikuisikäkauden ensimmäistä vuotta käyvät (pääosin v. 2000 syntyneet)

JA LISÄKSI: Kaikki, jotka ovat aloittaneet partion viime lupauksenantotilaisuuden (= viime itsenäisyyspäivän) jälkeen eivätkä siten ole vielä antaneet partiolupausta.

Tämän sähköpostin vastaanottajalistalle on poimittu kaikki henkilöt (ja heidän huoltajansa), jotka täyttävät edellä mainitut ehdot.

MEIDÄN TIETOJEMME MUKAAN seuraavat henkilöt eivät vielä omista partiohuivia ja heille olisi tulossa uusi huivi lupauksenantotilaisuudessa.

JOS et tunnisteesi on väärässä listassa, ilmoitathan siitä meille, niin osaamme ommella juuri oikean määrän huiveja huiveja (ne tehdään aina käsityönä…).

Listaan on merkitty ensimmäisenä kaksi sukunimen ensimmäistä kirjainta ja niiden jälkeen kaksi etunimen ensimmäistä kirjainta.

Esimerkiksi
Emil Lauronen = LaEm
Maija Meikäläinen = MeMa
Sauli Niinistö = NiSa

HUIVIN TARVITSEVAT HENKILÖT
HeEe
IjLa
KaEl
KaMi
KaVe
KaJo
KaRik
KaRii
KoTa
MiEe
PiLa
PäOs
RaKa
SaOn
SmMa
WeMi
VeAi
VäIi

NE, JOTKA EIVÄT TARVITSE HUIVIA
HyVi
JoNi
KeMi
KuIi
KvHe
KyAk
LaEm
LeJu
LeJe
MaRo
MaMi
MeSi
MeTo
MoIi
MäSa
MäVi
MäTu
PeOo
RoHe
RuVi
ScHe
SuPa
VäIi

Nähdään sankoin joukoin lupauksenannossa!
yt. Emil Lauronen

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest