Yhteistiedote VV:n, TikPar:n ja UP:n jäsenistölle koskien partiotaitojen syys-SM-kilpailuja

Jokaisen Vaajan Valppaiden, Tikkakosken partiolaisten ja Uuraistan Partiolaisten jäsenen odotetaan tekevän 6h talkootyötä Tehas22-suomenmestaruuskilpailun järjestämisen hyväksi 8.–9.10.2022 välisenä aikana. Ilmoittautuminen osoitteessa bit.ly/tehastalkoot.

Tervehdys Tehas22-kisatiimiltä!

Tämä tiedote on lähtenyt Vaajan Valppaiden, Tikkakosken partiolaisten ja Uuraisten Partiolaisten jäsenistölle ja alaikäisten jäsenten huoltajille. Tiedotteen sisältö koskee kaikkia edellä mainittujen kolmen lippukunnan jäseniä ja heidän perheitään, joten luethan sen huolellisesti loppuun saakka.

Tässä ensin tiedotteen tärkeimmät asiat kymmeneen virkkeeseen tiivistettynä (tästä on kätevintä poimia päivämäärät kalenteriin ja tärkeät asiat omaan päähän tai muistiin):

  1. Jokaisen Vaajan Valppaiden, Tikkakosken partiolaisten ja Uuraistan Partiolaisten jäsenen odotetaan tekevän 6h talkootyötä Tehas22-suomenmestaruuskilpailun järjestämisen hyväksi 8.–9.10.2022 välisenä aikana.
  2. Talkoovuoron voi hoitaa myös joku partiolaisen perheenjäsen.
  3. Jokaisesta perheestä tulee ilmoittautua talkoisiin yhden kerran osoitteessa bit.ly/tehastalkoot. Kaikki perheen talkoolaiset ja heidän toiveensa ilmoitetaan samalla kertaa ja yksi henkilö toimii yhteyshenkilönä perheenne ja kisaorganisaation välillä.
  4. Myös jokaisen sellaisen henkilön, jolla jo on tekijäpesti Tehas22-kilpailussa, tulee ilmoittautua edellä mainitussa osoitteessa.
  5. Ilmoittautumisessa voi antaa toiveita siitä, millaista työtä talkoissa haluaisi tehdä. Lopulliset sijoitukset talkootehtäviin tekee kuitenkin kisan johto.
  6. Lomake tulee täyttää 12.9.2022 mennessä. Tämän jälkeen tulleita toiveita emme valitettavasti voi ottaa vastaan.
  7. Talkooaikataulut toimitetaan lomakkeen täyttäjälle viimeistään ma 26.9.2022. Tällöin selviää, milloin ja missä oma talkoovuoro on.
  8. Jokainen talkoilija perehdytetään tehtäväänsä. Suurin osa talkootehtävistä ei vaadi erityisosaamista, eli talkoilijan ei tarvitse olla partiolainen.

Tästä alkaa varsinainen tiedote, jossa kerrotaan enemmän siitä, mistä on kyse.

Vaajan Valppaat, Tikkakosken partiolaiset ja Uuraisten Partiolaiset järjestävät yhdessä partiotaitojen suomenmestaruuskilpailut, nimeltään Tehas22, Vaajakoskella lokakuun 8.–9. päivänä 2022.

Tässä tiedotteessa on lisätietoa kilpailusta ja erityisesti kilpailun järjestämiseen liittyvistä seuratyötalkoista, jotka koskevat kaikkia järjestävien lippukuntien jäseniä.

Mikä ihmeen Tehas22?

Tehas22 on partiotaitojen syyssuomenmestaruuskilpailu, johon saapuu lokakuun toisena viikonloppuna 8.–9.10.2022 useita satoja partiolaisia ottamaan mittaa toisistaan erilaisissa tehtävissä.

Miten Tehas22 koskettaa minua?

Suomen Partiolaisten partiotaitokilpailusääntöjen mukaisesti kilpailua järjestävien lippukuntien jäsenet ovat esteellisiä osallistumaan kilpailuun itse. Jokainen meistä on kuitenkin mukana Tehas22:n järjestämisessä seuraavalla tavalla:

Järjestävien lippukuntien (Vaajan Valppaat, Uuraisten Partiolaiset ja Tikkakosken partiolaiset) jäsenten odotetaan osallistuvan seuratyötalkoisiin kisojen järjestämiseksi.

Jokainen järjestävän lippukunnan jäsen tai hänen perheenjäsenensä osallistuu kestoltaan kuuden tunnin (6 h) talkoovuoroon per partiolainen kisaorganisaatiossa kisapäivinä 8.–9.10.2022.

Esimerkiksi jos taloudessa on 2 alaikäistä partiolaista, odotetaan ko. talouden edustajien olevan talkoissa 2 * 6 h = 12 h ajan kilpailuviikonloppuna.

Seuratyötalkoovelvoitteella mahdollistetaan kisojen sujuva kulku niin kilpailijoille kuin koko laajalle kilpailujärjestäjien joukollekin. Nyt on meidän vuoromme järjestää kisat muille Suomen partiolaisille – vuoro osuu jokaiselle jossain vaiheessa ja kukin alue vuorollaan tarjoaa kisakokemuksen muulle Suomelle.

Osoittakaamme siis olevamme partion peruslauseen mukaisesti Valmiita ja reippaita kilpailukokemuksen tarjoajia. Hoitamalla tämän kunnialla pääsemme myöhemmin nauttimaan muiden rakentamista kisoista ja keskittymään täysillä itse kisaamiseen.

 

Millaisia tehtäviä talkoissa on?

Talkootehtävät voidaan jakaa kahteen osaan:

  1. Kisakeskuksen ylläpitotehtävät ja rastihenkilötehtävät, joita kuka tahansa voi tehdä perehdytyksen jälkeen

– kilpailukeskuksen alkuvalmistelut perjantaina 7.10.

– ruuanjakelu

– yövalvonta

– koulumajoituksen valvonta

– loppusiivous sunnuntaina 9.10.

– kevyet rastihenkilötehtävät

  1. Kilpailun tekijätehtävät (näitä tehtäviä voi olla helpompi hoitaa, jos on joskus ollut partiossa=

– rastihenkilötehtävät

– tilannekeskuksen tehtävät

– viestinnän tehtävät

– tulostoimiston tehtävät

– kaikki muut sellaiset tehtävät, jotka ovat jotain muuta kuin kisakeskuksen ylläpidollisia tehtäviä

TÄRKEÄÄ! TÄMÄ JOKAISEN TALOUDEN EDUSTAJAN TULEE HOITAA ENNEN KISAA:

Yksi kunkin talouden edustaja ilmoittaa tehtäviin ja talkooaikoihin liittyvät toiveensa lomakkeella osoitteessa bit.ly/tehastalkoot. Lomake tulee täyttää viimeistään 12.9.2022. Tämän jälkeen tulleita toiveita emme valitettavasti pysty ottamaan vastaan. On tärkeää, että jokainen – vaikkei erityistoiveita olisikaan – ilmoittautuu mukaan lomakkeella osoitteessa bit.ly/tehastalkoot.

Jos olet jo ilmoittautunut tekijäksi erillisellä tekijälomakkeella (bit.ly/tehasrastit), tulee sinun siitä huolimatta ilmoittautua myös talkoolaisen lomakkeella, jotta tiedämme, että talkootunnit tulevat sinun osaltasi hoidettua!

Eli: jokainen Vaajan Valppaiden, Tikkakosken partiolaisten ja Uuraisten Partiolaisten jäsen tai jäsenen huoltaja täyttää lomakkeen osoitteessa bit.ly/tehastalkoot 12.9.2022 mennessä.

JOK’IKISEEN TEHTÄVÄÄN TARJOTAAN KATTAVA PEREHDYTYS, JOTEN VARSINAISEN PESTIN AIKANA KAIKKI ON SELVÄÄ. ET OLE TEHTÄVÄSI KANSSA YKSIN, VAAN APUNASI OVAT KISAJÄRJESTÄMISEN KONKARIT 🙂

Lomakkeen täyttämisen jälkeen kisaorganisaatio muodostaa talkooaikataulut ja määrittää kullekin talkoolaiselle ja tekijälle vastuualueet.

Tieto omasta kisatehtävästä ja sen aikataulusta toimitetaan sähköpostilla viimeistään maanantaina 26.9.2022. Itse kisaviikonloppu 8.–9.10.2022.  Perehdytys tapahtuu tehtävästäsi riippuen joko kisaviikonloppuna tai ennen sitä. Saat tarkat tiedot ma 26.9. mennessä.

Kisaterveisin,

Tehas22:n johto 🔌

Yhteyshenkilö: Satu Huhtala, [email protected], 040 566 8543

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest