Perhepartio

”Perhepartiolainen on 0–6-vuotias lapsi, joka osallistuu toimintaan vanhempansa seurassa.”

Partio on harrastus kaikille!

Vaajan Valppaat ry:llä on myös perhepartiotoimintaa, jossa partioon voi tutustua jo alle kouluikäisenä vanhemman seurassa. Perhepartiossa lapset ja aikuiset toimivat yhdessä leikkien, oppien ja seikkaillen luonnon ääressä.

Partio on hauska ja monipuolinen harrastus. Perhepartiotoiminta on pienten lasten partiota, joka on osa virallista partio-ohjelmaa. Perhepartio tarjoaa esimakua siitä, mitä yli 7-vuotiaat ja aikuiset voivat partiossa tehdä. Toimintaan ei tarvita erikoisia varusteita; ulkoiluun sopivat, säänmukaiset vaatteet riittävät. Ohjelma sisältää mm. retkiä, leikkejä, askartelua sekä puuhaa lapsille ja aikuisille. Perhepartiossa perheet ideoivat ja suunnittelevat yhdessä kertojen aiheet.

Perhepartiossa toimitaan pääasiassa ulkona, mutta voimme joskus kokoontua myös lippukunnan kololle (kokoontumispaikka), joka toimii Vaajakosken kirkolla. Perhepartion tapaamiset kestävät 2–4 tuntia kerrallaan ja kokoontumisen runko on kutakuinkin samanlainen. Aluksi leikitään, sitten tehdään jotain yhdessä sovittuja aktiviteetteja, syödään eväät, leikitään taas ja lopuksi kokoonnutaan sisaruspiiriin.

Perhepartiossa maksut ovat tapahtumakohtaisia ja ne ilmoitetaan erikseen. Tapahtumamaksut eivät sisällä vakuutusta. Aikuiset voivat myös halutessaan liittyä Vaajan Valppaat ry:n jäseniksi.

Aikuiset toimivat pääasiassa johtajina ja tapahtumien mahdollistajina omien mahdollisuuksiensa mukaan.