Tervetuloa Valppaisiin -tiedote uusille jäsenille syksy 2022

Tästä tiedotteesta löydät kaiken oleellisen partion aloitukseen liittyvän tiedon. Tiedote on suunnattu erityisesti uusille jäsenille.

Vaajan Valppaat ry on perinteikäs lippukunta, joka on järjestänyt partiotoimintaa Vaajakoskella jo yli 85 vuotta. Tällä hetkellä lippukunnassa on noin 150 jäsentä, joista aktiivisesti toimii yli 100. Sekalippukuntana järjestämme toimintaa kaikille sukupuolesta riippumatta. Suurin osa ryhmistä kokoontuu Vaajakosken alueseurakunnan Liekki-tiloissa ja niiden läheisissä ulkotiloissa osoitteessa Varaslahdentie 6. Lisäksi lippukunnalla on oma kämppä Teerilahdessa, johon tehdään retkiä useita kertoja vuodessa. Lippukunta kuuluu Järvi-Suomen Partiolaiset ry –partiopiiriin ja sitä kautta Suomen Partiolaisiin. Jyväskylän seurakunta on lippukunnan taustayhteisö. Partiojohtajat ohjaavat vapaaehtoisina ryhmiään ilman korvauksia.

Partion jäsenmaksu on noin 70 € vuodessa, sisältäen Vaajan Valppaiden jäsenmaksun 15 € ja se laskutetaan loka-marraskuussa. Tarkempaa tietoa jäsenlaskutuksesta löytyy jäsenlaskutustiedotteesta täältä.

Jäsenmaksun maksaneet saavat partion etuina osallistua partiotapahtumiin, partiovakuutuksen (toissijainen), Partio-lehden ja Liplatus-lehden. Partion jäsenet saavat  myös 10 % alennusta Scandinavian Outdoorin (https://scandinavianoutdoor.fi/) retkeilytarvikkeista.

Partiopaita tulee hankittavaksi ennen lupauksenantoa. Sudenpennut käyttävät tummansinistä college-paitaa (ei painatuksia tai kuvia). Isompien partiolaisten partioasuna on virallinen partiopaita, tytöillä sininen ja pojilla ruskea, lisää tietoa Suomen partiolaisten puku- ja merkkiohjeessa, http://toiminta.partio.fi/ohjelman-tuki/puku-ja-merkkiohje.  Paidan ja siihen kuuluvat merkit voi ostaa yhteistilauksena lippukunnan kautta.  Lippukunta antaa jokaiselle huivin ja lupausmerkit ensimmäisen lupauksenannon yhteydessä. Myös ikäkauden aloitusmerkki, Sudenpennun jäljet –kirja sekä seikkailijoiden ja tarpojien aktiviteettikortti tulee lippukunnalta. Partioasusta sekä merkkien ompeluohjeista on erillinen ohje, jonka saat omalta johtajalta.

 

Partioon kannattaa pukeutua aina säänmukaisesti, sillä olemme usein ulkona. Lisäksi joka kerralle tullessa laitetaan kaulaan partiohuivi. Mikäli toiminnassa tarvitaan muita varusteita, siitä ilmoitetaan erikseen.

 

Kun liityt partioon, käy tekemässä jäsenhakemus Suomen Partiolaisten sivuilla www.partio.fi, jossa valitse ”Tule mukaan” ja laita lippukuntahakuun paikkakunnaksi Vaajakoski. Lisätietoja partioon liittymisestä löytyy myös lippukunnan nettisivuilta täältä.

Tiedotamme toiminnastamme ensisijaisesti sähköpostilla, joten laitathan tietoihisi sellaisen sähköpostin, jota luet säännöllisesti. Jos yhteystiedoissasi tapahtuu muutoksia, niin ilmoitathan siitä lippukunnan tukisähköpostiosoitteeseen [email protected] tai muokkaathan tiedot itse kuntoon osoitteessa https://asiointi.partio.fi.

 

Tapahtumamaksut

Lippukunnan järjestämiin tapahtumien, retkien ja leirien osallistumismaksu on yleensä 10 €/vuorokausi. Tapahtumassa voi kuitenkin olla lisämaksuja esimerkiksi materiaaleista tai tarvikkeista. Lisäksi lippukunnan järjestämistä kyydeistä voi olla erillinen maksu.

Alennukset: Johtajat ja huoltajat, jotka osallistuvat tapahtuman aikana toimintaan, maksavat puolet tapahtumamaksusta. Jos johtaja osallistuu lisäksi tapahtuman suunnitteluun, valmisteluun tai loppuhuoltoon, niin häneltä ei peritä osallistumismaksua.

Johtaja, joka on ollut alusta asti mukana retken suunnittelussa (mikä tahansa retki) 0 €
Päiväretki 10 €
Yhden yön retki 20 €
Kahden yön retki 25 €

 

Laajennettua partiotoimintaa

Perhepartio: Partiosta kiinnostuneille perheille, joilla on alle kouluikäisiä lapsia. Toiminta on yleensä koko perheen yhteistä. Yhteyshenkilö: Henna Mansikkaviita, 040 7749 667, [email protected]

K22 Aikuispartio: Aikuisten omaa partiotoimintaa (sekä partiolaisten vanhemmille, että muille yli 22 vuotiaille). Yhteyshenkilö Riitta Hjelt, 050 5479 898

 

Nettisivut ja tukipalvelut

Lippukunnan verkkosivuilta osoitteesta https://www.vaajanvalppaat.fi löytyy kattavasti partiotietoa. Sivuihin kannattaa käydä tutustumassa.

Jos tarvitset apua teknisissä palveluissa tai muissa partioasioissa, voit aina olla matalalla kynnyksellä yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Ryhmätoimintaan liittyvissä asioissa kannattaa olla yhteydessä suoraan oman ryhmän johtajiin.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest