Lippukuntatiedote 11/2022

Marraskuun lippukuntatiedotteessa asiaa mm. Nakki-leiristä, turva-aikuisista, adventtikalenterien myynnistä ja muista ajankohtaisista asioista.

LIPPUKUNTATIEDOTE 11/2022

Tämä on tiedote kaikille Vaajan Valppaille ja kotiväelle.

Tiedote sisältää paljon hyödyllistä tietoa syksyn toiminnasta, joten luethan sen huolellisesti.

 Kuukauden nosto

Vaajan Valppaat järjestävät syysleirin Nakki 2022 tarpojille ja sudenpennuille Teerilahdessa. Luvassa on mukavaa partioaiheista tekemistä ja teltassa nukkumista.

 

Tarpojille leiri olisi pe 4.11-su 6.11 ja sudenpennuille la 5.11-su 6.11. Sudenpennut voivat halutessaan ottaa aikuisen leirille mukaan.

 

Leirin hinta tarpojille on 30€ ja sudenpennuille 20€. Leiri on ilmainen mukaan lähtevälle aikuiselle, jos hän tekee siellä töitä – jos ei, niin hinta on 20€.

 

Leiri-ilmoittautuminen on nyt auki ja päättyy 31.10. 

Ilmoittautumislomake löytyy osoitteesta kuksaan.fi/53198.

 

Leirin artikkeli Vaajan Valppaiden sivulla löytyy täältä.Tule mahdollistamaan partioharrastusta lapsille ja nuorille!

Lippukunnan syyskokous pidetään maanantaina 14.11. Kokouksen asialistalla ovat sääntömääräiset asiat, joihin kuuluu myös lippukunnan hallituksen jäsenten valinta.

 

Hallituksen jäsenten tehtävä on osallistua hallituksen kokouksiin, joita pidetään noin 8 kpl/vuosi (4 keväällä ja 4 syksyllä). Lisäksi hallituksen jäsenillä voi olla muita tehtäviä lippukunnan hallinnossa (esim. sihteeri, viestintävastaava, taloushenkilö, ohjelmajohtaja, pestijohtaja, jäsenrekisterinhoitaja jne.), mutta ei välttämättä.

 

Hallituksen jäsenen ei tarvitse olla super-ekspertti yhdistyshallinnossa tai lippukunnan johtamisessa. Meillä Vaajan Valppaissa hallitustyöskentelyssä on aina mukana useamman vuoden ajan toiminnassa mukana olleita, joten uudet tekijät saavat perehdytyksen ja tarvitsemansa tuen! Et ole yksin.

 

Voidaksesi tulla valituksi hallituspestiin sinun tulee olla:

 • kiinnostunut pestistä

 • 15 vuotta täyttänyt (viim. pestin alussa 1.1.2023)

 

Tehtävään sitoudutaan lähtökohtaisesti koko vuoden 2023 ajaksi.

 

Kiinnostuitko? Tässä on tilaisuutesi – tule vaikuttajaksi ja mahdollistajaksi lippukunnan toimintaan! 

Lisätietoja hallituspesteistä antavat pestijohtaja Mari “Mara” Vaara ([email protected]) ja lippukunnanjohtaja Sari “Kapo” Makkonen ([email protected]).Turva-aikuiset kaikkien lippukuntalaisten tukena

Turva-aikuisen pesti perustuu partion Turvallisesti yhdessä –ohjeeseen eli Suomen Partiolaisten ohjeistukseen lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Turva-aikuisen on oltava vähintään 18-vuotias.

 

Lippukunnan jäsen, huoltaja tai ryhmän johtaja voi kääntyä turva-aikuisen puoleen, jos hän itse tai joku muu partiolainen kokee kiusaamista, häirintää tai kaltoinkohtelua partiossa tai partion ulkopuolella.

 

Turva-aikuinen

 • on aktiivisesti läsnä lippukunnan tapahtumissa ja arjessa, jotta hän tulee tutuksi lippukunnan lapsille ja nuorille ja häntä on helppo lähestyä

 • pitää huolen, että kaikki lippukunnassa tietävät, että häneltä voi kysyä ja hänelle voi kertoa häirinnästä, kiusaamisesta tai muusta kaltoinkohtelusta sekä omalta että muiden partiolaisten kohdalta

 

Yllä oleva poimittu Suomen Partiolaisten turva-aikuisen pestikuvauksesta. Voit tutustua koko pestikuvaukseen täällä.

 

Vaajan Valppaissa turva-aikuisia on kaksi. Voit ottaa matalalla kynnyksellä yhteyttä kumpaan tahansa tai kumpaankin heistä. Yhteystiedot ohessa:

 

Sari “Kapo” Makkonen

Tero Mäki

[email protected]

[email protected] 

Partiolaisten adventtikalenterien myynti

Partiolaisten suurin varainhankintakampanja on taas täällä! Adventtikalenterien myynti on yhteinen tempaus, jolla kerätään toimintarahoja lippukunnan toimintaan tuleville vuosille. Tavoitteena on, että jokainen jäsenemme osallistuu adventtikalenterien myyntiin myymällä vähintään 6 kpl kalentereja.

 

Tänä vuonna adventtikalenteri näyttää tältä:

 

Kalenterien myynti alkaa 15.10. ja jatkuu marraskuulle asti. Adventtikalentereja myydään omatoimisesti, koloilloissa ja lippukunnan myyntitempauksissa (mm. S-Market Vaajalassa). Ryhmäkohtaisista myynti-illoista ja lippukunnan myyntitempauksista saatte tietoa erikseen.

 

Omatoimista myyntiä voi tehdä sukulaisille, ystäville, tuttaville, koulukavereille, työkavereille ja vaikka serkun kummin koiran kaimoille.

 

Tavoite: Jokainen myy henkilökohtaisesti 6 kpl adventtikalentereja.

 

PALKINNOT:

myytyjen kalenterien määrä

palkinto

12

tehotonttumerkki

20

tehomyyjän juomapullo

50

hopeinen tehotonttumerkki

100

kultainen tehotonttumerkki
Sitten ohjeistusta:

 • Vain itse myydyt kalenterit lasketaan omaan myyntipottiin. Yhteisissä myyntitempauksissa ja koloilloissa myydään siis kalentereja lippukunnan pottiin, ei henkilökohtaiseen. Näistäkin saadut varat päätyvät lippukunnan käyttöön!

 

 • Adventtikalentereja saa koloilloista johtajilta SEKÄ erikseen ilmoitettuina hakuaikoina

 

 • Jotta adventtikalentereja saa, huoltajan tulee lähettää sähköposti- tai WhatsApp-viesti tämän pohjan mukaisesti ryhmänohjaajalle. Paperilomakkeesta on tänä vuonna luovuttu.

  • Annan huollettavalleni [huollettavan nimi] ottaa [päivämäärä] myyntiin [kpl-määrä] Adventtikalentereja. Sitoudun tilittämään myydyt kalenterit ja palauttamaan myymättömät kalenterit ohjeiden mukaan.

 

 • Adventtikalenterien henkilökohtaisesta myynnistä saadut tuotot tulee tilittää lippukunnan tilille myöhemmin annettavien ohjeiden mukaisesti.

 

 • Jos otettuja kalentereja jää myymättä, niistä saa palauttaa korkeintaan puolet. Kalentereja kannattaa siis ottaa aluksi hieman, ja jos tuntuu, että myyntiä tulee edelleen, ottaa sitten lisää. Kalentereja saa mukaansa joka koloillasta.

 

 • Kivoja vinkkejä myyntiin löytyy myös täältä.Viestinnän terveiset

Elokuusta 2022 alkaen lippukunnan sähköpostitiedotukset keskitetään kerran kuussa lähetettävään tiedotteeseen, jotta tietoa on helpompi löytää ja jotteivat postilaatikot tukkeudu viestitulvista.

 

Alla on linkit kaikkiin syksyn lippukuntatiedotteisiin ja samat linkit löytyvät jokaisesta muustakin tiedotteesta. Näin pääset surffailemaan eri tiedotteiden välillä, eikä sinun tarvitse selata postilaatikkoasi tuskaisena useita tunteja löytääksesi tärkeän tiedon. Huomaa, että tiedote ilmestyy nettisivuillekin luettavaksi vasta ilmestymispäivänään, joka on tyypillisimmin edeltävän kuukauden viimeinen maanantai.

 

Lippukuntatiedote 8/2022 (ilmestyy 17.8.2022)

Lippukuntatiedote 9/2022 (ilmestyy 29.8.2022)

Lippukuntatiedote 10/2022 (ilmestyy 26.9.2022)

Lippukuntatiedote 11/2022 (ilmestyy 24.10.2022)

Lippukuntatiedote 12/2022 (ilmestyy 28.11.2022)

 

Liity Vaajan Valppaiden tiedotus-WhatsApp-ryhmään jo tänään! Toivomme, että kaikki jäsenet ja huoltajat liittyvät tähän yhteisen tiedotuksen ryhmään, jotta tapahtumien ilmoittautumismuistutukset ja muut kaikkia koskevat asiat tavoittavat jokaisen. Ryhmään voivat lähettää viestejä vain ylläpitäjät, eli spämmiä ei tule.

Liittymislinkki: https://chat.whatsapp.com/JAmLd7LfBjaERkDPI5VP4m

 

Seuraa meitä myös somessa:Uusille jäsenille

Tervetuloa Valppaisiin -tiedote sisältää oleellisimman tiedon jokaiselle partiota aloittavalle jäsenelle ja huoltajalle. Tiedote löytyy osoitteesta https://vaajanvalppaat.fi/tervetuloa-valppaisiin-s2022/. Nettisivuiltamme löytyy myös muuta hyödyllistä tietoa aloittaville jäsenille.Lippukuntakuulumiset

– Ryhmätoiminta on hyvässä vauhdissa. Syyslomalla toimintamme on tuttuun tapaan tauolla, mutta syyslomalla toiminta jatkuu taas!

 

– Perinteinen adventtikalenterien myynti alkaa 15.10. Katso tiedotteen alusta ohjeistus kalenterien noutamiseen!

 

Tapahtumat

Pandemia ei tällä hetkellä ole tuottanut tarvetta asettaa partiotoimintaa koskevia rajoituksia. Olemmekin suunnitelleet hyvän paketin lippukuntatapahtumia syksylle! Alla on muutamia nostoja tulevista lippukuntatapahtumista. Kaikki tapahtumat löydät osoitteesta https://vaajanvalppaat.fi/tapahtumakalenteri/.

 

Lähiaikoina olevista tapahtumista on kirjattu tarkemmat tiedot, mutta myöhemmistä tapahtumista saatte tietoa tulevissa lippukuntatiedotteissa. Lisätietoa-kohdan linkistä pääset tapahtuman tarkempiin tietoihin, jotka löytyvät lippukunnan verkkosivuilta.Halloween-nakki (lippukunnan perinteinen viikonloppuleiri): perinteinen syysleiriviikonloppu sudenpennuille ja tarpojille

Milloin: 4.–6.11.2022

Missä: Teerilahden kämpällä (Murtolahdentie 436)

Kenelle: sudenpennuille ja tarpojille (seikkailijoiden ja samovaeltajien vuoro on keväällä!)

Ilmoittautuminen: kuksaan.fi/53198

Ilmoittautuminen päättyy: 31.10.2022

Hinta: pe-su (tarpojat) 30 €, la-su (sudenpennut) 20 €, mukaan lähtevä aikuinen 0 € jos lähtee leirille mahdollistajaksi ja 20 € jos ei tee leirillä töitä

Lisätietoa: https://vaajanvalppaat.fi/halloween-nakki/ Ensiavun peruskurssi: ilmoittaudu vaikka heti!

Lippukunta järjestää ensiavun peruskurssin syksyllä 2022.

Milloin: 26. ja 27.11.2022 klo 9–16

Missä: ei vielä tiedossa

Kenelle: tarpojille, samoajille, vaeltajille, aikuisille, huoltajille ja muille halukkaille

Ilmoittautuminen: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=54334 

Ilmoittautuminen päättyy: 11.11.2022

Hinta: 35 €/jäsen, 70 €/ei-jäsen

Lisätietoa: https://vaajanvalppaat.fi/ensiavun-peruskurssi-syksy-2022/Vaajan Valppaiden syyskokous

Milloin: 14.11.2022

Missä: paikka ilmoitetaan myöhemmin

Kenelle: kaikille jäsenille ja huoltajille

Ilmoittautuminen: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=53333 

Ilmoittautuminen päättyy: 13.11.2022

Hinta: ilmainen

Lisätietoa: kokouskutsu lähetetään erikseen sähköpostitse ja se löytyy lähetyksen jälkeen myös täältä

 

 


 

 

Itsenäisyyspäivän juhla

Milloin: 6.12.2022 (iltapäivällä messu ja lupauksenanto n. klo 13–15 ja illalla soihtukulkue n. klo 18–20)

Missä: ilmoitetaan myöhemmin

Kenelle: koko lippukunnan kaikille jäsenille ja huoltajille

Ilmoittautuminen: kuksaan.fi/54912

Ilmoittautuminen päättyy: 1.12.2022

Hinta: ilmainen

Lisätietoa: tulossa joulukuun lippukuntatiedotteessa

 

Minecraft-leiri

Milloin: 10.–11.12.2022

Missä: Wessissä (Vessmannintie 6)

Kenelle: kaikille sudenpennuista eteenpäin

Ilmoittautuminen: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=54332 

Ilmoittautuminen päättyy: 3.11.2022

Hinta: päiväretki 10 €, 1 yö 20 €, (aikuiset puoleen hintaan)

Lisätietoa: Baden-Powell Minecraftissa -leiri sisältää partiomaisiin teemoihin tutustumista Minecraft-pelin parissa. Mutta koko aikaa ei virtuaalimaailmassa vietetä, ulkona ja sisällä leikitään yhdessä. Leiri sopii kaikille yli 7-vuotiaille.

 

Alppivaellus kesällä 2023: uusi aluevaltaus

Milloin: kesän 2023 aikana
Missä: Alpeilla
Kenelle: vuonna 2007 syntyneille ja sitä vanhemmille
Ennakkoilmoittautuminen: kuksaan.fi/52997

Ennakkoilmoittautuminen päättyy: 31.10.2022
Hinta: ei vielä tiedossa – tule mukaan talkoilemaan, niin hinta saadaan maltilliseksi
Lisätietoa: https://vaajanvalppaat.fi/alppivaellus2023/ 

 

Johtajille

Lippukuntatiedotteessa on jatkossa oma osio johtajien tiedotukselle.

 

Johtajien jouluruokailu

Virkistäytymistapahtuma lippukunnan piikkiin pidetään kauden päätteeksi 11.12.2022. Päivä kannattaa jo varata omaan kalenteriin! Jokainen johtaja on tervetullut!

 

Toimintakausi on käynnissä!

Kiitos kun olet mukana mahdollistamassa partioharrastusta lapsille ja nuorille!
Tukipalvelut

Jos kohtaat ongelmia teknisten palveluiden, tapahtumailmoittautumisten tai minkä tahansa muun asian kanssa, ole meihin yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Autamme sinua mielellämme!Muuta tärkeää: Partion jäsenlaskutus

Partion jäsenlaskutuksesta löytyy kattavasti tietoa jäsenlaskutustiedoteesta osoitteesta https://vaajanvalppaat.fi/jasenlaskutus2022/. Jatkavien jäsenten osalta jäsenlaskutus tapahtuu marraskuun alussa.

 

Muuta tärkeää: Kuvausluvat kuntoon!

Tiedote valokuvaamisesta partiossa löytyy erikseen osoitteesta https://vaajanvalppaat.fi/valokuvaamisesta-partiossa/

 

Muuta tärkeää: Jos aiot lopettaa partion

Ne, jotka eivät jatka partiota, pyydetään lähettämään eroilmoitus joko Asiointipalvelussa tai sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Erottuanne ette enää saa turhia jäsentiedotteita ettekä laskuja, joten on tärkeää pitää oma jäsenyys ajan tasalla.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest