Lippukuntatiedote 10/2023

Lokakuun lippukuntatiedotteessa asiaa mm. kirkon avajaisviikosta, halloweennakista ja adventtikalentereiden myynnistä. Listan pysyvissä asioissa on tärkeää tietoa etenkin partion aloittaneille.

Lokakuun lippukuntatiedotteessa asiaa mm. kirkon avajaisviikosta, halloweennakista ja adventtikalentereiden myynnistä. Listan pysyvissä asioissa on tärkeää tietoa etenkin partion aloittaneille.

Kuukauden nosto:

Lokakuussa (9.-15.10.) vietetään kirkon avajaisviikkoa. Partiossa meillä on monenlaista ohjelmaa tämän viikon aikana. Jokaisen viikkotoimintaryhmän omassa koloillassa on vanhempainilta eli laittaa jo nyt kaikki vanhemmat kalenteriin oman lapsen partio aika myös itselle. Perjantaista lauantaihin on seurakunnan kanssa yhteistyössä järjestettävä ”Yö kirkolla”- tapahtuma.  Lisää tietoa kirkon avajaisviikosta myöhemmin tässä tiedotteessa. 

Viestinnän terveiset

Alla on linkit kaikkiin syksyn 2023 lippukuntatiedotteisiin. Samat linkit löytyvät jokaisesta muustakin tiedotteesta. Näin pääset surffailemaan eri tiedotteiden välillä, eikä sinun tarvitse selata postilaatikkoasi tuskaisena useita tunteja löytääksesi tärkeän tiedon. Huomaa, että tiedote ilmestyy nettisivuillekin luettavaksi vasta ilmestymispäivänään, joka on kuunvaihde.

Lippukuntatiedote 8/2023 
Lippukuntatiedote 9/2023
Lippukuntatiedote 10/2023 
Lippukuntatiedote 11/2023 
Lippukuntatiedote 12/2023 

Liity Vaajan Valppaiden tiedotus-WhatsApp-ryhmään jo tänään! Toivomme, että kaikki jäsenet ja huoltajat liittyvät tähän yhteisen tiedotuksen ryhmään, jotta tapahtumien ilmoittautumismuistutukset ja muut kaikkia koskevat asiat tavoittavat jokaisen. Ryhmään voivat lähettää viestejä vain ylläpitäjät, eli spämmiä ei tule.
Liittymislinkki: https://chat.whatsapp.com/JAmLd7LfBjaERkDPI5VP4m

Adventtikalentereiden myynti 15.10.-30.11.

Adventtikalentereiden myynti on partiolaisten tärkein vuosittainen varainhankinkampanja, jonka tuottoja lippukunta voi käyttää oman toimintansa pyörittämiseen. Onnistuneeseen myyntikampanjaan tarvitaan koko lippukunnan yhteistyötä!
 
Kalentereiden myynti alkaa jo sunnuntaina 15.10.!! Syyslomalla on siis mukava aloittaa myynti lomareissuilla tai naapurustossa. Myyntiaikaa on marraskuun loppuun saakka.
 
Tavoitteena on, että jokainen jäsenemme osallistuu myymällä vähintään 5 kpl kalentereita. Kalentereita myydään omatoimisesti, mutta myös koloilloissa ja lippukunnan myyntitempauksissa. Tarkemmat ohjeet myynnistä ja tilityksistä kalentereiden haun yhteydessä. 
 
Adventtikalenterit ovat jaossa viikolla 9.-13.10. Helpointa on ottaa omansa mukaan vanhempainillasta tai torstaina 12.10. avoimista ovista. Jos ette pääse hakemaan kalentereita tuolloin, niitä on jaossa marraskuulle saakka koloilloissa.
 
Jos lapsi ottaa kalentereita myyntiin ilman että huoltaja on paikalla, huoltajan on lähetettävä ryhmänjohtajalle sähköpostilla tai teksti-/wa-viestillä lupa kalentereiden ottamiseen. Viestin tulee olla seuraavassa muodossa:
   ”Annan huollettavalleni (nimi) luvan ottaa (päivämäärä) myyntiin (kpl-määrä) adventtikalentereita. Sitoudun tilittämään myydyt kalenterit lippukunnan tilille sekä palauttamaan myymättömät kalenterit ohjeiden mukaisesti.”
 
Kalentereiden myyjille on jälleen tarjolla palkintoja, joista lisätietoa kololta. Myyjä saa perustonttumerkin myytyään 12 kalenteria, hopeiden 50:stä ja kultaisen 100 kalenterista! Tehomyyjäpalkinnon saa 20 myydystä kalenterista.
 

Tapahtumat

Tästä osiosta löydät nostoja tulevista lippukuntatapahtumista. Tapahtumakalenteri löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Saunailtaan Kuha-veneen kyydissä

Milloin: tiistai 10.10. klo 17-21

Kenelle: Samoajat, vaeltajat, aikuiset

Teerilahden partiokämpällä on saunailta, johon saamme vesiteitse vieraita Kuokkalan Vetehisistä. Heidän mukanaan pääsee muutama Valpas ihailemaan syksyistä Pohjois-Päijännettä Kuha-veneen kyydistä. Saunailtaan ovat tervetulleita kaikki lippukuntalaiset normaalisti, mutta venekyytiin lähtijöiden tulee ilmoittautua Kapolle mahdollisimman pian!!! On mahdollista veneillä vain toiseen suuntaan (jos on autokyytimahdollisuus toiseen suuntaan) tai molempiin. Laita viestiä, niin varmistat paikkasi veneestä! 

 
Vaajakosken kirkon avajaisviikko 

Milloin: 9.-15.10.2023

Kenelle: kaikille lippukuntalaisille perheineen

Vaajakosken kirkon avajaisviikolla kaikilla toimintaryhmillämme on omalla partiokerrallaan vanhempainilta, jossa esitellään partion uudet tilat (saa käydä katsomassa myös yleisiä tiloja) ja kerrotaan vanhempainvartiosta (Räjähtävät rusinat) ja lippukunnasta yleisesti. Ryhmienjohtajat laittavat tästä vielä muistutusviestiä lähempänä ajankohtaa. 

Torstaina 12.10. on avoimet ovet klo 19 -21 kaikille partiolaisille perheineen sekä kutsuvieraille. Avoimien ovien aikana otetaan ”virallisesti” uudet kolot partiokäyttöön.  

Lisäksi perjantain ja lauantain välinen yö on ”Yö kirkolla”! Yhteistyössä seurakunnan kanssa järjestettävässä tapahtumassa on avoimet ovet kaikille halukkaille. Tapahtuma alkaa perjantaina kello 20 ja päättyy lauantaina aamupalaan.

Samana iltana kirkon pihalla on grilli-ilta, johon kaikki ovat myös tervetulleita! Partiolaiset paistavat jälkiruuaksi lettuja. Tarkemmat tiedot ja varustelistat lähetetään ilmoittautuneille. 

Ilmoittaudu mukaan tästä: linkki

Syys- eli halloween-nakkileiri

Milloin: 27.-29.10.2023

Kenelle: Kaikenikäisille

Hei! 

Tervetuloa Halloween Nakille Teerilahteen 27.-29.10.2023. Leirillä on luvassa kaikenlaista hauskaa, karkkeja ja kepposia ja vaikka ja mitä.

Leiri on tarkoitettu kaikille ikäryhmille (sudenpennut osallistuvat vain päiväretkelle, jos lapsella ei ole aiempaa kokemusta kamiina teltassa nukkumisesta)  ja yövymme teltoissa. Nähdään leirillä!

Hinnat: Koko leiri: 25€, Päiväretki: 10€, Päiväretken aikuinen: 5€ 

Ilmoittautuminen päättyy 19.10.!

https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=63171 

Sääntömääräinen syyskokous 

Milloin: tiistai 21.11. klo 18:00

Kenelle: Kaikille partiolaisille perheineen

Lippukunnan sääntömääräinen syyskokous pidetään kololla. Asialistalla ovat sääntömääräiset asiat. Kokouskutsu ja siihen liitteenä toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2024 lähetetään jäsenille kuksan kautta sähköpostiin lähempänä kokousta. 

Kokouksessa valitaan lippukunnanjohtaja sekä hallituksen jäsenet vuodelle 2024. Olisitko sinä kiinnostunut kantamaan vastuuta lippukunnan toiminnasta ja mahdollistamaan näin partioharrastus kaikenikäisille vaajakoskelaisille?!?

Lippukunnanjohtaja ja hallituksen jäsenet vastaavat lippukunnan hallinnosta ja siitä, että toimintasuunnitelman mukainen toiminta toteutuu lippukunnassa. Tehtävä on mielenkiintoinen ja mahdollistaa monenlaisen vaikuttamisen partiotoiminnassa. Lähde mukaan partioseikkailuun ja näe partiotoiminta ”uusin” silmin!! Lisätietoja saa Kapolta, ja myös ilmiannot omasta tai naapurin mummon kiinnostuksesta tehtäviin voit tehdä samalle henkilölle 😉

Itsenäisyyspäivän juhla ja soihtukulkue

Milloin: keskiviikkona 6.12.

Kenelle: Kaikille partiolaisille perheineen

Lippukunnan perinteinen itsenäisyyspäivänjuhla on messun yhteydessä kello 10:00. Messun jälkeen on lippukunnan oma lupauksenantotilaisuus (partiolupaukseen voi tutustua täällä) sekä puuro ja myyjäispöytä.

Illalla kello 18 lähtee soihtukulkue Veteraanipuistosta ja kulkee Vaajakosken keskustan halki kirkolle. Tarkempaa tietoa tapahtumasta tulee myöhemmin. 

Minecraft -leiri

Milloin: 16.-17.12.2023
Kenelle: Kaikenikäisille

Tänäkin vuonna järjestetään partioleiri minecraft- maailmassa. Nyt on hyvä aika laittaa aika kalenteriin, ettei missaa tätä leiriä. Lisätietoa myöhemmin. 

Johtajille

Lippukuntatiedotteen oma osio johtajien tiedotukselle.

Koulutuksia (ja muita tapahtumia johtajille) 

Alla koottuna J-SP:n (Järvi-Suomen Partiolaiset), SP:n (Suomen Partiolaiset) ja JyPan (Jyväskylän Partiolaiset) koulutuksia. Jos ilmoittaudutte johonkin koulutukseen, ilmoittakaa siitä lippukunnan pestijohtajalle Ronjalle.

Kuksakoulutuksia ryhmänjohtajille

Kaikki ovat teams-koulutuksia ja niissä tutustutaan kuksan toimintaan ryhmänjohtajan näkökulmasta.

11.10.2023 linkki

Toimintakausi on käynnissä!

Kiitos kun olet mukana mahdollistamassa partioharrastusta lapsille ja nuorille!

Pysyvät tiedotusasiat

Uusille jäsenille

Tervetuloa Valppaisiin -tiedote sisältää oleellisimman tiedon jokaiselle partiota aloittavalle jäsenelle ja huoltajalle. Tiedote löytyy täältä. Nettisivuiltamme löytyy myös muuta hyödyllistä tietoa aloittaville jäsenille.

Tukipalvelut

Jos kohtaat ongelmia teknisten palveluiden, tapahtumailmoittautumisten tai minkä tahansa muun asian kanssa, ole meihin yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Autamme sinua mielellämme!

Turva-aikuiset

Lippukunnan jäsen, huoltaja tai ryhmän johtaja voi kääntyä turva-aikuisen puoleen, jos hän itse tai joku muu partiolainen kokee kiusaamista, häirintää tai kaltoinkohtelua partiossa tai partion ulkopuolella.

Voit lukea turva-aikuisista lisää tältä sivustolta.

Partion jäsenlaskutus

Partion jäsenlaskutuksesta löytyy kattavasti tietoa jäsenlaskutustiedoteesta täältä. Jatkavien jäsenten osalta jäsenlaskutus tapahtuu marraskuun alussa.

Kuvausluvat kuntoon!

Tiedote valokuvaamisesta partiossa löytyy verkkosivuiltamme täältä.

Jos aiot lopettaa partion

Ne, jotka eivät jatka partiota, pyydetään lähettämään eroilmoitus joko Asiointipalvelussa tai sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Erottuanne ette enää saa turhia jäsentiedotteita ettekä laskuja, joten on tärkeää pitää oma jäsenyys ajan tasalla.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest